Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

«Σκουπίδια ή πλούτος;»







ΗΜΕΡΙΔΑ-ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών διοργανώνει την ημερίδα- συνέλευση με θέμα: «Σκουπίδια ή πλούτος;»
Παρουσίαση του εθνικού σχεδίου και της πρότασης αποκεντρωμένης διαχείρισης αποβλήτων
Απαξιωτικά λέγονται σκουπίδια, αποτελούν όμως ένα από τα προνομιακά πεδία εφόρμησης των γνωστών μεγαλοεργολάβων . Στα αμέσως επόμενα χρόνια, το κόστος διαχείρισης των αποβλήτων θα εκτοξευτεί από τα 40 στα 400-500 ευρώ ανά τόνο. Η καύση-μέθοδος αντιοικονομική και αντιπεριβαλλοντική-  παραμονεύει.
Απέναντι σε αυτό το εθνικό σχέδιο διαχείρισης, που το κόστος του θα βαρύνει ως τέλος τους δημότες και το κέρδος του θα βαρύνει τις τσέπες των μεγαλοεργολάβων, παρουσιάζουμε την πρόταση αποκεντρωμένης διαχείρισης: μια άλλη λογική για τα απόβλητα, περιβαλλοντικά συμβατή και κοστολογημένη γύρω στα 80-90 ευρώ ανά τόνο.
Αν ο δήμος μας έχει 10.000 τόνους απόβλητα το χρόνο (συνολικά για τον νομό το σχέδιο αφορά 110.000 τόνους), τότε καταλαβαίνουμε ότι ο δήμος μπορεί να εξοικονομήσει εκατομμύρια ευρώ.  Αν συνυπολογίσουμε το περιβαλλοντικό κόστος, καθώς και τις δυνατότητες διαχείρισης των ανακυκλώσιμων υλικών, καταλαβαίνουμε τη διαφορά.
Περισσότερα την Κυριακή 11:00 π.μ. στο Δημαρχείο Αστακού.
Ομιλητές:
Ηλίας Γεωργαλής, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών»
Τάσος Κεφαλάς (Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση αποβλήτων)
Κώστας Γαβριηλίδης (ΚΟΙΝΣΕΠ «Ανακυκλώνω» Πάτρας)

Λόγω του υπερτοπικού ενδιαφέροντος του θέματος, έχουν κληθεί οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες και υποψήφιοι δήμαρχοι του νομού.
Καλούνται οι πολίτες να συμμετέχουν στην εκδήλωση.

Συμπολιτεία Ξηρομεριτών
για την Ανατροπή και την Αναδημιουργία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την άποψή σου: